Polen crud de prun 250g BIO - Apiland

Polenul crud de prun actioneaza benefic asupra stomacului, ficatului si bilei, asigurand echilibrul digestiv, incetineste procesele de imbatranire, creste rezistenta organismului la efort. Amelioreaza capacitatea de concentrare, stimuleaza memoria.

Nou

Nu este disponibil

Adaugă în lista de dorințe

Polen crud de prun 250g BIO - Apiland

 

Îngerul păzitor al echilibrului digestiv

 

Polenul Crud este un aliment VIU, care are în plus față de polenul uscat lactofermenți ce ajută la regenerarea florei intestinale, enzime, bacterii benefice și antioxidanți.

Albinele culeg pulberea fină de pe antenele florilor. O umezesc cu nectarul din gușă și cu saliva, apoi o adună în granule și o compactează în coșulețele de la picioarele posterioare, pe care le deșartă apoi în stup. La intrarea în stup sunt plasate niște grilaje prin care trec albinele, lăsând să cadă polenul din coșulețe în recipientul de dedesubt. Să reținem faptul că pentru o linguriță de polen, o albină lucrează 8 ore/zi timp de o lună.                         

 

Polenul este unul dintre cele mai hrănitoare produse ale stupului. Față de polenul uscat, polenul crud are în plus bacterii benefice, enzime esențiale pentru buna funcționare a organismului, antioxidanți care elimină radicalii liberi din organism și lactofermenți care facilitează regenerarea florei intestinale.                             

 

Polenul crud conține aproximativ 40% proteine și mai mulți aminoacizi decât carnea de vită, ouăle sau brânza. În acest sens, dat fiind că doza zilnică recomandată (DZR) de aminoacizi este de 5485 mg, demn de reținut este faptul că polenul de salcie are 5590 mg/100g, cel de castan are 5870mg/100g, iar cel de trandafir sălbatic, 3380 mg/100 g.   Valoarea energetică a polenului crud depinde de planta din care provine.

 

Doza zilnică recomandată pentru polenul crud este de 5 g (o linguriță) pentru copiii cu vârste cuprinse între 2-6 ani și 15-30 g pentru adulți (1-2 linguri). Este indicat să se facă o cură de 7 săptămâni de două ori pe ani, primăvara și toamna. 

                       

Polenul Crud APILAND - conditii de pastrare:

trebuie păstrat la congelator, la temperaturi cuprinse între -16°C și -20°C, și datorită conținutului scăzut de apă (8-10%), nu îngheață. De asemenea, poate fi pus și scos de la congelator de nenumărate ori, păstrându-și integral virtuțile terapeutice. Se pot păstra doze mai mici, pentru 2-3 zile, la frigider. Astfel, gustul polenului crud devine mai intens iar fermenții se activează.

Polen crud de prun Apiland

Prezintă o acțiune benefică asupra stomacului, bilei, ficatului, și normalizează apetitul alimentar. Prin aportul suplimentar de nutrimente, polenul crud de prun încetinește procesele de îmbătrânire și întreține frumusețea tenului. Pe lângă faptul că îmbunătățește forma fizică și crește rezistența la efort, este un stimulent al memoriei, ameliorând în același timp capacitatea de concentrare și reducând stările negative. Polenul Crud de Prun se produce în cantități mici, perioada de înflorire maximă fiind foarte scurtă. Se găsește în amestec, în mică proporție, cu polenul de salcie.

Acest produs al stupului este păstrat în forma sa naturală, CRUDĂ, pură și neprelucrată, pentru a garanta eficiența terapeutică maximă!

Fii primul care scrie un comentariu !

Scrieţi un comentariu

30 alte produse din aceeași categorie: