Propolis purificat 95% 10g - Apiland

Preț 9,00 ron tax incl.

Propolis purificat 95% este un produs apicol natural utilizat cu succes in afectiuni dermatologice, laringite, boli neuro-degenerative, probleme ginecologice, vindecarea ranilor, tratamentul arsurilor si ulcerelor varicoase.

Nou

Nu este disponibil

Adaugă în lista de dorințe

 

Propolis purificat 95% - Apiland

 

Propolisul este substanța preparată de albine din rășina culeasă de pe mugurii şi ramurile tinere de cireș, vișin, plop, mesteacăn, brad, molid, arin, la care adaugă ceară și secreții proprii. Proprietățile antiseptice, antifungice și cicatrizante ale propolisului erau cunoscute de marile civilizații ale antichității. Papirusurile egiptene confirmă faptul că propolisul era utilizat drept medicament antimicrobian.

Calitățile deosebite ale propolisului sunt date, în principal, de conţinutul său bogat în flavonoide, compuşi din familia polifenolilor care dau colorit plantelor și au puternice proprietăţi antioxidante, antifungice şi antibacteriene. În plus, propolisul conține zaharuri, minerale, uleiuri volatile, acizi grași, ceară. Propolisul stimulează formarea de anticorpi, întărind astfel sistemul imunitar. Din acest motiv, consumul de propolis este foarte indicat în sezonul rece.

 

Propolis purificat 95% este recomandat in:


afte, gingivite, abcese dentare, paradontoze

- angine, laringita, traheita, sinuzita, rinita, gripa, bronsite, pneumonie ( intre 1 si 3 grame pe zi, foarte bine mestecat in gura)

- ulcer gastric si duodenal, gastrite, colite, perturbarea florei intestinale (intre 1 si 3 grame pe zi de granule puse in putina apa)

- cistite, nefrite, prostatita (intre 1 si 3 grame de pudra de propolis pe zi, dizolvata in putina apa)

Dupa obtinerea vindecarii (in cazul fiecarei dintre afectiunile mentionate mai sus), se va lua zilnic, timp de o saptamana, o lingurita din urmatorul preparat (dizolvat in ceai): 125 de grame de miere + 3 grame de propolis.


Albinele produc propolisul ca mijloc de apărare împotriva microbilor, a mucegaiurilor, pentru mumificarea într-un înveliș a intrușilor stupului, care sunt omorâți de albine (cum ar fi alte insecte sau șoareci), proces ce nu permite putrezirea lor.

Propolisul mai este folosit (de către albine) pentru căptușirea pereților stupului cu un strat lucios, etanș, care nu permite formarea curenților de aer. Acțiunea sa este antimicotică, bactericidă și bacteriostatică, fapt ce previne îmbolnăvirea albinelor.

 

Fii primul care scrie un comentariu !

Scrieţi un comentariu

30 alte produse din aceeași categorie: