Click pentru mai multe produse.
Nu au fost gasite produse.

Vitamina C Alcalina Forte - 6+4 GRATUIT

Pachet 6 + 4 Gratuit

Alcalinizantă si antioxidantă, Vitamina C Alcalina Forte menține și întărește sistemul imunitar, susţine organismul în lupta împotriva virusurilor şi bacteriilor.

Read moreShow less
270,00 lei (inclusiv TVA)
Stoc epuizat
Referinta:
Imi place0
Adaugati la wishlist
Produse asociate
Descriere

      VITAMINA C ALCALINĂ FORTE

                                            Alcalinizantă și antioxidantă

                                                          -pulbere-

                                                   Supliment alimentar

Despre vitamina C

 Vitamina C este un nutrient esențial în menținerea vieții organismului uman. Ea este implicată în numeroase procese metabolice: metabolismul glucozei, al colagenului și al acidului folic, în neutralizarea radicalilor liberi și a nitrozaminelor, în reacții imunologice, în procesele metabolice care ajută la absorbția fierului în tubul digestiv. Este necesară pentru sinteza dopaminei, noradrenalinei și adrenalinei în sistemul nervos.

 Dar, pe lângă aceste efecte benefice deosebite, vitamina C standard (adică acidul ascorbic) are și un aspect mai puțin pozitiv. Precum se știe, acidul ascorbic este o vitamină hidrosolubilă cu caracter acid. Datorită acestei acidități, atunci când este necesară administrarea unei cantități mai mari sau pe durate mai lungi de timp, ea poate provoca deranjamente stomacale la cei cu sensibilitate la aciditate și creșterea acidității în cavitatea bucală facilitand aparitia cariilor. Pe lângă acestea, se știe că un ph acid obligă organismul să preia minerale alcaline, precum calciu, potasiu sau magneziu, din organe vitale sau din oase, pentru a neutraliza aciditatea, ducând la carența acestora și chiar la perturbarea sănătății.

Ce este vitamina C alcalină?

 O soluție viabilă pentru a scăpa de aceste efecte negative ale vitaminei C standard este administrarea unei formei alcaline a vitaminei C. Există mai multe forme alcaline ale vitaminei C, respectiv ascorbații– săruri ale acidului ascorbic.

 Atunci când sunt luate sărurile minerale ale acidului ascorbic, atât acidul ascorbic cât și mineralele se absorb foarte bine, de aceea este important să se ia în considerare doza de mineral din preparat. Ascorbații sunt disponibili în mai multe tipuri, din care cele mai utilizate sunt ascorbatul de sodiu și ascorbatul de calciu.

 Ascorbatul de sodiu prezintă dezavantajul că supradozează organismul cu sodiu, în condițiile în care multe alimente conțin, în mod natural, clorură de sodiu și, în plus, în cele mai multe afecțiuni grave este indicată reducerea consumului de sare. Din acest motiv, ascorbatul de sodiu poate avea, ca și efect secundar, creșterea tensiunii arteriale.

 Ascorbatul de calciu furnizează și calciu pe lângă acid ascorbic. Un calcul simplu ne arată, însă, că supradozarea este greu de atins, mai ales că din alimente nu asimilăm, în mod natural, suficient calciu. Un gram de ascorbat de calciu furnizează 890-910 mg de acid ascorbic și 90-110 mg de calciu. Doza zilnică de calciu recomandată pentru adulți este de 1-1,2 g/zi. Și nu ar trebui să depășească 2,5 g pe zi. Deci, constatăm că putem administra liniștiți 11 g de ascorbat de calciu zilnic, cu condiția să nu depășim 23 g.

 Ascorbatul de calciu oferă astfel doi nutrienți necesari organismului, calciu și vitamina C, și în același timp minimizează disconfortul gastro-intestinal, cum ar fi diareea, aciditatea și greața.

 De asemeni, ascorbatul de calciu este bine absorbit în intestin, deoarece absorbția de calciu este facilitată de aciditatea mai mare din intestin. Acesta este motivul pentru care calciul este adesea adăugat în sucuri de citrice, cum este cel de portocale.

Avantajele vitaminei C alcaline:

 În concluzie, vitamina C alcalina sub forma de ascorbat de calciu, spre deosebire de vitamina C standard, prezintă avantaje majore:

 - se dizolvă și este absorbită de 5 până la 8 ori mai rapid;

 - neutralizează aciditatea din fluidele organismului – sânge, plasmă, salivă, lichid interstițial;

 - nu irită stomacul nici măcar la doze mari;

 - menține nivelul ph-ului la 7,5-7,6;

 - nu conține sodiu;

 - acidul ascorbic ajută la absorbția calciului și îi crește biodisponibilitatea acestuia în celule;

 - calciul reține vitamina C mai mult în celule, amplificând astfel durata și eficiența acțiunii acesteia;

 - riscul de supradozare este foarte mic, la 11 g de ascorbat de calciu (mai puțin decât doza recomandată)se administrează abia 1,2 g de calciu, cât este doza zilnică recomandată (DZR) pentru un adult;

 - ascorbatul de calciu are,în mod semnificativ,mai puține efecte adverse epigastrice, față de vitamina C clasică și este mult mai bine tolerată de persoanele sensibile la alimente acide;

 - un singur supliment furnizează două elemente esențiale – calciu și vitamina C;

 - în această formă, calciul se absoarbe mai bine decât cel din clorura de calciu sau carbonatul de calciu, datorită gradului său mai mare de solubilitate în intestine;

 - este reținută în organism de la 12 până la 14 ore, astfel încât acțiunea sa este de durată; astfel, determină beneficii mai profunde și mai eficiente ale acidului ascorbic dar și ale calciului: antioxidante, imunostimulatoare, antimicrobiene, detoxifiante, alcalinizante, protejează colesterolul “bun” de oxidare, promovează vindecarea plăgilor, contribuie la construirea unor oase puternice și dinți sănătoși, îmbunătățește circulația, menține sănătatea și flexibilitatea vaselor sanguine.

 

Cum se obține VITAMINA C ALCALINĂ FORTE?

 Pentru scopuri comerciale, ascorbatul de calciu este sintetizat, în mod natural,prin fermentația bacteriană a glucozei, urmată de oxidarea chimică cu calciu. Se obține o pulbere albă, care este solubilă în apă. În produsul VITAMINA C ALCALINĂ FORTE am căutat să ne apropiem cât mai mult de condițiile naturale din sucurile naturale de citrice. Din acest motiv am adăugat o sursă de bioflavonoide, respectiv extractul din semințe de grapefruit.

 Bioflavonoidele sunt o clasă de pigmenți solubili în apă, care se găsesc în plante. Efectul bioflavonoidelor asupra biodisponibilității acidului ascorbic a fost demonstrat în studii științifice. S-a constatat că, în prezența bioflavonoidelor, vitamina C a fost absobită mai lent și biodisponibilitatea sa a fost cu 35% mai mare decât cea a vitaminei C singure. Acest lucru s-a constatat prin urmărirea, în timp, a nivelului de acid ascorbic în plasmă și în urină. Citricele sunt, în special, surse bogate de bioflavoinoide. Din acest motiv în VITAMINA C ALCALINĂ FORTE s-a adăugat și extract din semințe de grapefruit.

Efectele extractului din semințe de grapefruit:

 - Extractul din semințe de grapefruit prezintă numeroase beneficii care îmbunătățesc și potențează produsul VITAMINA C ALCALINĂ FORTE:

 - Alcalinizează și el mediul sanguin al organismului potențând acțiunea ascorbatului de calciu;

 - Extractul din semințe de grapefruit micșorează timpul de absorbție al vitaminei C crescând astfel biodisponibilitatea – vitamina C rămâne mai mult timp în plasmă și este eliminată mai încet și mai puțin prin urină, fiind astfel absorbită o cantitate mai mare și fiind distribuită eficient în organism. De asemeni, prin prezența pe o perioadă mai lungă de timp în circulația sanguină, se asigură un ph alcalin constant;

 - Extractul din semințe de grapefruit are acțiune antimicrobiană și antifungică;

 - Este considerat un eficient antibiotic de origine vegetală – acționează asupra bacteriilor patogene, virușilor, paraziților și ciupercilor. Spre deosebire de antibioticele de sinteză, nu provoacă dependență și nu este toxic. Acționează asupra microorganismelor precum: stafilococi, streptococi, Salmonella, Escherichia, Helicobacter pylori, chlamidii, Amoeba histolytica, ciuperci de tip Candida albicans etc. Nu atacă flora microbiană benefică din organism;

 - Are efecte hipocolesterolemiante, antitrombotice, întărește pereții vaselor sanguine;

 - Extractul din semințe de grapefruit are efecte benefice asupra digestiei prin bioflavonoidele conținute;

 - Protejează ficatul în fața toxinelor;

 - Extractul din semințe de grapefruit ajută la detoxifierea organismului prin limonenele din compoziția sa.

Important: compoziția chimică a semințelor de grapefuit este diferită de compoziția chimică a fructului de grapefruit, ceea ce face ca produsul Vitamina C alcalină forte de la Ayurvedic Medica, să nu fie contraindicat persoanelor care au afecțiuni cardiace.

Compoziție Vitamina C alcalină forte:

 Ingrediente: ascorbat de calciu* - (93%); extract hidroalcoolic uscat 10:1 din semințe de grapefruit (Citrus paradisi) (7%); hidroxipropil metil celuloză.

 *100 mg de Vitamina C alcalină conțin 93 mg ascorbat de calciu, echivalent a 76,8 mg de acid ascorbic (96% DZR conform Directivei 2008/100 CE)

Acțiunile Vitaminei C alcaline forte:

 Vitamina C alcalină forte contribuie la:

 - menținerea și întărirea sistemului imunitar,

 - susţinerea organismului în lupta împotriva virusurilor şi bacteriilor,

 - formarea globulelor roşii,

 - protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ,

 - normalizarea metabolismului energetic,

 - funcționarea normală a sistemului nervos,

 - menținerea sănătății psihice,

 - sinteza colagenului, necesar pentru funcționarea normală a vaselor de sânge, a sistemului osos, gingiilor, pielii și dinților,

 - reducerea oboselii și extenuării,

 - regenerarea formei reduse a vitaminei E,

 - creșterea absorbției fierului,

 - prevenirea afecțiunilor cardiovasculare,

 - protejarea organismului în fața acțiunii microrganismelor periculoase precum paraziții, fungii, virușii sau bacteriile care nu suportă mediul acid,

 - tratarea infecțiilor provocate de diverse microorganisme, bacterii, viruși, fungi.

 

Indicațiile Vitaminei C alcalină forte:

VITAMINA C ALCALINĂ FORTE este indicată pentru:

 - suplimentarea dietei zilnice cu vitamina C și prevenirea carenței de vitamina C (care poate duce la boli grave, precum scorbutul);

 - adjuvantă în astenie, surmenaj fizic și intelectual;

 - tratarea anemiei cauzată de absorbția defectuoasă a fierului;

 - adjuvantă în afecțiuni virale și microbiene, cum ar fi gripa, rinita, sinuzita, laringofaringite, cistita, tuberculoza etc;

 - adjuvantă în infecții fungice;

 - întărirea sistemului imunitar slăbit de diverse afecțiuni, stres, surmenaj;

 - adjuvantă în afecțiuni gingivale – gingivită, parodontoză;

 - ajută la diminuarea efectelor alergiilor în astm, urticarie;

 - ajută la vindecarea rănilor și arsurilor;

 - potențeaza efectul vitaminei E;

 - diminueaza efectul stresului oxidativ;

 - contribuie la sănătatea vaselor sanguine și ajuta in tratamentul bolior cardiovasculare;

 - afecțiuni oculare determinate de vârstă – degenerescența maculară, cataractă;

 - detoxifierea organismului, în special la fumători și alcoolici;

 - afecțiuni hepatice și digestive provocate de alcoolism;

 - tratarea methemoglobinemiei, o tulburare de coagulare a sângelui;

 - reducerea nivelului colesterolului, previne oxidarea colesterolului ,,bun”;

 - prevenirea și tratarea anumitor tipuri de cancer (în doze mari).

Cum administrăm vitamina C alcalină?

MOD DE ADMINISTRARE:

 - Adulți: 4-6 g/zi.

 - Copii între 6-14 ani: 2-4 g/zi.

 - Copii între 1-6 ani: 1-3 g/zi.

 - O linguriță dozatoare are 4, respectiv 2 g.

 - Sub supravegherea specialistului se pot administra doze mai mari.

 - Pulberea se dizolvă în apă, ceai sau suc de fructe și se administrează cu 30 minute înainte de masă.

 - Administrarea zilnică de Vitamina C Alcalina Forte pe termen lung, are efect cumulativ, fără a dăuna stării de sănătate.

 - Produsul Vitamina C Alcalina Forte NU conține substanțe cu potențial alergenic.

 

Vitamina C alcalină forte-contraindicatii

 Nu este indicata administrarea produsului Vitamina c Alcalina in cazuri de: alergie la oricare dintre componentele produsului, litiază urinară, hipercalcemie.

ATENŢIONĂRI la folosirea produsului Vitamina C Alcalină Forte:

 - A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici.

 - Produsul Vitamina C Alcalină Forte este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un stil de viață sănătos.

 - A nu se depăși doza recomandată de Vitamina C Alcalină Forte pentru consumul zilnic.

Vitamina C Alcalină Forte este un produs notificat de SNPMAPS, Notificare nr. AA 7073/28.10,2013

Read moreShow less
Detalii ale produsului
Rating si comentarii
Nici un comentariu

Adaugă un comentariu!

  • Acordă o notă:
Descrieti produsul pe scurt.
Incarcare imagini:
Glisati imaginile aici sau click pentru incarcare.

Meniu

Distribuie

Setari

Click pentru mai multe produse.
Nu au fost gasite produse.

Setari

Click pentru mai multe produse.
Nu au fost gasite produse.

Creati un cont gratuit pentru a aprecia produse.

Autentificare

Creati un cont gratuit pentru a utiliza wishlist-urile.

Autentificare